سخنان سعید جلیلی، نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به مدت 30 دقیقه در رادیو ایران پخش شد.

جلیلی در ابتدای این برنامه گفت:‌انقلاب اسلامی ما بر مبنای پیروی از خط سید الشهدا(ع) بر دو مبنای ایمان و امید شکل گرفت و از 15 خرداد 42 بر مبنای این نگاه حرکت بزرگی در قرن معاصر در کشور ما شروع شد.

وی افزود: در این 50 سال پیروزی‌های بزرگی عاید کشور ما شد که اول از همه آنها می‌توان به پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد. همه قدرت‌های زمان از رژیم شاه حمایت می‌کردند اما ملت ما خواست که پیروز بشود و پیروز هم شد. پس از آن، همه قدرت‌های دنیا از رژیم صدام حمایت می‌کردند اما باز ملت ما بود که در یک نبرد نابرابر 8 ساله توانست پیروز شود.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری اظهار داشت: در مسئله هسته‌ای نیز همه قدرت‌ها تلاش داشتند تا ایران هسته‌ای نشود اما باز پیروزی از آن ملت ما شد. حتی فراتر از آن این است که امروز دشمنان ما اعتراف می‌کنند که ایران قدرتی مهم و بزرگ در منطقه است که نه تنها در منطقه بلکه با قدرت‌های بزرگ هماوردی می‌کند.

جلیلی ادامه داد: مقامات رسمی آنها به صراحت اعتراف می‌کنند که بدون حضور و همراهی ایران نمی‌توان خیلی از مسائل را حل کرد. وی تصریح کرد: امروز ایران به یک قدرت مهم تبدیل شده و نفوذ آن غیر قابل انکار است و این‌ها ظرفیت‌های بزرگی است که بر مبنای ایمان و امید که امام(ره) بر مبنای گفتمان اسلام ناب پرچم آن را در این کشور بلند کرد به دست آمده است.

جلیلی خاطرنشان کرد: طبیعی است که دشمنانمان از پیشرفت‌هایمان راضی نباشند، آنها در تمام این دوران سعی داشتند تا در برابر خط ایمان و امید‌ ما، خط تهدید و تردید را دنبال کنند. از یک سو ما را از خارج تهدید می‌کردند و می‌کنند و از سوی دیگر سعی دارند تا با ایجاد تردید در داخل ما را از ادامه مسیر خود باز دارند.

وی افزود: نباید اجازه دهیم تا کسانی القا کنند که مسیر ایمان و امید که با موفقیت‌های بزرگ همراه بوده موفقیت‌های حاصل شده را کمرنگ جلوه دهند. جریان تردید جریانی است که ظرفیت‌های داخل کشور و این پیروزی و موفقیت‌ها را باور ندارد و در فوایدی که در این مسیر ما آن را دنبال کردیم و همچنین در داشته‌هایمان تردید دارد.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری اضافه کرد: اگر ما امروز قصد داریم تا راه‌حل درستی را ارائه دهیم باید بر مبنای داشته‌ها که معلومات ماست مجهولاتمان را حل کنیم. عده‌ای قصد دارند تا با نادیده گرفتن معلومات به سمت مجهولات بروند و آنها را حل کنند که این امر یک خطای بزرگ و راهبردی است. اینکه فرصت‌ها و ظرفیت‌های کشور نادیده گرفته شود، یک خطای نابخشودنی است.

جلیلی اظهار داشت: هنر بزرگ گفتمان اسلام ناب این بود که بر مبنای آموزه‌های مترقی و متعالی اسلام ناب ظرفیت‌های مردم را باور کرد. این ظرفیت‌ها را آزاد کرد تا حماسه‌های بزرگ در زمینه‌های مختلف خلق شود. من معتقدم که حماسه‌ها منحصر به دورن دفاع مقدس نیست. این حماسه‌ها را می‌توان در سایر زمینه‌ها اعم از اقتصاد، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، هنر و سایر عرصه‌ها بار دیگر ایجاد کرد و شرط آن این است که دو مؤلفه اسلام ناب و گفتمان اسلام ناب و دوم باور داشتن مردم را فراموش نکنیم.

وی افزود: دو نکته‌ای که مردم ما بر آن تاکید دارند، ولایت و مقاومت است،‌ مردم ما به خوبی دریافتند که اگر پیشرفتی در کشور حاصل شده در پرتو تبعیت از ولایت و مقاومت در آرمان‌ها و اهدافمان است.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: امروزه پیشرفت‌های ما به الگویی برای سایرین تبدیل شده و اگر ما خرمشهر را آزاد کردیم بر مبنای همان مدل، جنوب لبنان آزاد شد و غزه نیز مقاومت‌کرد.

جلیلی اظهار داشت: سید حسن نصرالله در دیداری که با من داشت، گفت، شما نعمت بزرگ رهبری و ولایت را که از آن برخوردار هستید، قدر بدانید. ما در مسیر خود هرگاه به سخنان ایشان توجه جدی داشتیم و به آن عمل کردیم پیروزی‌های بزرگی حاصل کردیم.

وی افزود: دشمن در بسیاری از اوقات و زمانی که مستأصل می‌شود و نمی‌تواند مقاومت کند و سنگرهای خود را از دست می‌دهد، بهترین راه را در ایجاد تردید در میان ما برای ادامه مسیر می‌بیند. بارها شده زمانی که ما به پشت خیمه دشمن رسیده‌ایم، او با ایجاد تردید مانع پیشروی ما شده است. باید مراقب باشیم تا امروز کسانی چنین تردیدهایی را ایجاد نکنند.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری اضافه کرد: اگر ما خط ایمان و امید را با استفاده از آموزه‌های اسلام ناب و تکیه بر ظرفیت‌های مردم دنبال کنیم موفقیت‌های بزرگتری را در پیش خواهیم داشت.

جلیلی اظهار داشت: چرا تاکنون مشکل مسکن، اقتصاد و معیشت مردم رفع نشده، دولت‌های پیشین حتما تلاش‌هایی را در این زمینه داشته‌اند. چرا موفق نشده‌اند.

وی تصریح کرد: ما امروز با نقطه مطلوب فاصله داریم. چگونه باید این موضوعات را برطرف کنیم. راه‌حل این مشکلات اولویت اول کاری دولت باید باشد.

وی افزود: ماشین دولت در حرکت خود برای رساندن مردم به اهداف و مقاصدشان بسیار کند کار می‌کند و هزینه بالایی را هم به همراه دارد. هزینه این ماشین با فایده آن هیچ تناسبی ندارد.

این کاندیدای یازدهمین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما اگر بهترین قوانین و مصوبات را داشته باشیم اما دستگاه‌های اجرایی ما نتواند این مصوبات را به طور صحیح اجرا کند، این قوانین ابتر می‌ماند. لذا اولین کار ما باید این باشد که دستگاه‌های اداری و اجرایی را به گونه‌ای اصلاح کنیم که دستگاه‌های اجرایی ما بتواند این قوانین را بخوبی اجرا کند. اگر ما می‌خواهیم مسائل جدی کشور برای همیشه حل شود، نباید فقط به یک ناجی و یک قهرمان فکر کنیم که در رأس دستگاه اداری و اجرایی کشور قرار گیرد.

جلیلی افزود: یک فرد هر چقدر هم که توان داشته باشد، یک فرد است. ما وقتی می‌توانیم این مسائل را به طور اساسی حل کنیم که تمام ساختار اداری و اجرایی ما که بر این مبنا عمل کند و نیز ظرفیت دستگاه‌های اداری و اجرایی ما آزاد شود و سازوکار‌های آنها برای اصلاح ساختار اجرایی کشور متحول شود.

وی افزود: بر همین مبنا بنده عمیقا معتقدم آنچه که تحت عنوان سفرهای استانی صورت می‌گرفت، کار مفیدی بود این در حقیقت پاسخی به ضعف ماشین دولت بود که البته لازم اما کافی نیست و اولویت دولت بعد باید سفرهای وزارتخانه‌ای باشد و باید وزارتخانه‌ها را از قید و بندهایی که به دست و پای خود و مردم بسته‌اند، آزاد کند.

سعید جلیلی در ادامه سخنان خود در رادیو جوان، خاطرنشان کرد: برای ثبات بازار پول باید منابع بانکی به سمت تولید هدایت شود و همچنین نظارت بر جریان نقدینگی باید انجام شود.

وی افزود: نکته دیگر برطرف کردن موانعی است که مانع اشتغال می‌شود. در این راه باید ساختار اجرایی ما خود را برای رفع این موانع آماده کند. بعضی مواردی که باعث می‌شود اشتغال صورت نگیرد وجود مقررات دست و پاگیر است. اگر ما در زمینه خدمات مولد سرمایه‌گذاری کنیم، باعث به وجود آمدن اشتغال چه به صورت مستقیم و غیر مستقیم خواهد شد.

نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی را باید مبنایی حل کنیم، خاطرنشان کرد: ما باید ساز و کارهای اجرایی‌مان را طوری به وجود آوریم تا سوداگری‌ها در هر حوزه‌ای مانند مسکن برطرف شود.

سعید جلیلی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: گفتمان انقلاب به گونه‌ای است که دشمن به مقابله با ما برخاسته است و حتی قطعه هواپیما و دارو را از ما تحریم می‌کند این نشان دهنده این است که مشکل آنان مشکل هسته‌ای نیست. ما اگر به مقاوم‌سازی کشور بپردازیم آنگاه کشور در برابر هر زلزله‌ای مقاومت خواهد کرد. در اقتصاد نیز باید اقتصاد مقاومتی را در پیش گیریم.

وی در پایان سخنان خود، خاطرنشان کرد: ما اگر می‌خواهیم مسیر کم کردن فشارها را داشته باشیم باید ساختارهایمان را به گونه‌ای شکل دهیم که موجب عقب‌نشینی دشمن شود و اولویت حماسه اقتصادی این است که ساختار اجرایی کشور به گونه‌ای اصلاح شود که استعداد جوانان امکان بروز داشته باشد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا